Tentokrát niečo sladké pod zúbok v podaní „ Oreo sušienok ”. „ Oreo sušienky ″ sú vyrobené bez alergénov ako lepok, laktóza, vajcia a sója. Okrem iného patria do skupiny cukroviniek pre vegánov.Na „ oreo sušienky ″ som použila mandľovú, ryžovú a pohánkovú múku. Aby neboli drobivé a lámavé použila som jablkové pyré a mnou preferovaný kokosový olej. „ Sušienky oreo ″ by neboli pravými keby boli bez plnky. Tá pozostáva z kokosového oleja, mandľového mlieka a cukru.
⇒porcie: 15 Oreo sušienok doba prípravy: 15 minút + 1 hodina chladenie cesta + 10 minút pečenie náročnosť: jednoduchá⇐
„ Oreo sušienky ″
• Sušienky •
Ingrediencie
- 150 g kokosového oleja
- 100 g bieleho kryštálového cukru
- 50 g hnedého cukru
- 3 polievkové lyžice jablkového pyré
- 50 g mandľovej múky
- 100 g ryžovej múky
- 100 g pohánkovej múky
- 100 g kakaa
- štipka soli
• Plnka •
Ingrediencie
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
- 1 polievková lyžica mandľového mlieka/ kokosového mlieka
- 150 – 200 g práškového cukru
Postup
- Elektrickým mixérom vymiešame kokosový olej spolu s bielym a hnedým cukrom, kým nedosiahneme hladkú konzistenciu.
- Do vymiešaného tuku s cukrom vmiešame jablkové pyré a po častiach bezlepkové múky, kakao a štipku soli (cesto je tuhšej, lepkavej konzistencie).
- Hotové cesto rozdelíme na dve časti, zabalíme do potravinovej fólie a dáme chladiť do chladničky po dobu 1 hodiny.
- Po uplynutí 1 hodiny cesto na „ oreo sušienky ″ rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku ¼ cesta a vytvarujeme kolieska vo veľkosti malých sušienok (ak sa Vám bude cesto lepiť na valček- čo je dobré, priložte ešte jeden papier na pečenie na vrch cesta a vaľkajte).
- „ Oreo sušienky ″ pečieme pri teplote 200ºC 10 minút.
- Kým sa nám sušienky vychladia vymiešame si plnku v zložení kokosového oleja, mandľového mlieka a cukru.
- Sušienky po naplnení a spojení vložíme do chladničky aby plnka stuhla.
Tip: Aby „ oreo sušienky ″ vydržali čo najdlhšie, skladujeme ich vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.