Pizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múk

Pizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múk

sója vajcia sezam ovos psenica orechy  makkyse kukurica arasidy mlieko

Pizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múk neobsahujú lepok, laktózu, sóju ani orechy. Sú vyrobené z jednodruhových prirodzene bezlepkových múk. Fantastický recept na rýchlu večeru  good 

Pizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múk pozostávajú z tukovej a múčnej časti. Na ich prípravu som použila bielu ryžovú múku, ktorú môžete zameniť za celozrnnú ryžovú múku. Cirokovú múku, kde ako náhradu za ňu môžete použiť teffovú. A tapiokovú a zemiakovú bezlepkovú múku, ktoré slúžia ako škrobová časť cesta. Na tukovú časť pizzových koláčikov som použila kokosový olej. Vďaka nemu majú pizzové koláčiky špecifickú príchuť po  kokose yes

Obloženie pizzových koláčikov z prirodzene bezlepkových múk je len na Vás. Ja som použila kečup s prelisovaným cesnakom a bylinkami. Mozzarellu a šunkou  ok


⇒porcie: 6 pizzových koláčikov ( priemer 10 cm )   doba prípravy: 10 minút + 30 minút kysnutie + 15 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Pizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múk


Ingrediencie

  • ¾ dcl kokosového oleja ( izbovej teploty )
  • 2 ½ dcl vlažnej vody
  • 25 g kvasníc
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 150 g prirodzene bezlepkovej jednodruhovej bielej ryžovej múky/ celozrnnej ryžovej
  • 100 g prirodzene bezlepkovej jednodruhovej cirokovej múky/ teffovej
  • 50 g prirodzene bezlepkovej jednodruhovej tapiokovej múky
  • 50 g prirodzene bezlepkovej jednodruhovej zemiakovej múky
  • 1 lyžička guarovej gumy/ xantánovej 
  • 1 lyžička jedlej sódy

Postup

  1. Vo väčšej miske zmiešame kvasnice s kokosovým olejom, vlažnou vodou, soľou a kryštálovým cukrom.
  2. V druhej miske zmiešame prirodzene bezlepkové múky, guarovú gumu a jedlú soľ.
  3. Za pomoci varešky vmiešame suchú misku ( bezlepkové múky, … ) do mokrej ( kváskovej ).
  4. Cesto vymiešame dohladka a necháme ho podkysnúť na teplom mieste po dobu 30 minút.
  5. Po 30 minútach cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov.
  6. V rukách vytvarujeme pizzové koláčiky.
  7. Plech vystrieme papierom na pečenie a pizzové koláčiky dotvarujeme.
  8. Pizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múk obložíme ľubovoľnými surovinami.
  9. Pečieme pri teplote 250ºC po dobu 15 minút. 

Tip: Ak sa Vám cesto na pizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múk zdá riedke, uložte ho na 10 – 15 minút do chladničky  smile

Pizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múkPizzové koláčiky z prirodzene bezlepkových múk

 

Počet zobrazení 1 652
 

Zanechať komentár