Pohánka je bylina, ktorá nie je v príbuzenstve so pšenicou ani inou obilninou aj keď vďaka svojmu využitiu je radená do kategórie obilnín. Používa sa na výrobu pohánkovej krupice, alebo pohánkovej múky. Pochádza z južného Sibíru a je prirodzene bezlepková.
Pohánka je bohatá na minerály horčíka, zinku a železa. Má nízky glykemický index, je ľahko stráviteľná a doporučuje sa pri ťažkostiach so žalúdkom.
Drvená pohánka sa používa na pečenie a kaše. Pomletá na múku má využitie pri pečení, na kaše, palacinky a omáčky. Pri pečení sa často mieša s ryžovou, kukuričnou alebo zemiakovou múkou.
Pohánková múka
-má silnú, výraznú chuť, preto je dobre ju kombinovať s ostatnými bezlepkovými múkami v pomere 1:3. Pri pečení chleba používame väčšie množstvo pohánky a pri pečení cukroviniek menšie.
Aby vydržala čo najdlhšie čerstvá, doporučuje sa ju skladovať vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste.
Most students look forward to college, expecting fun and parties. In reality, however, they have to rush between classes and spend sleepless nights on assignments. Constant stress and pressure can have serious implications for mental health, so many students choose to delegate their assignments to our writers in https://www.nursingpaper.com/pico-question/. In this way, they can free up time for their friends and family and enjoy college.