Ešte včera večer som premýšľala, čo také jednoduché a pri tom lahodné upiecť.
Mala som viacero variant, ale zvíťazila jedna jediná..„ pohánkové cookies ”. Sladké, ľahké, jednoducho prenosné, dlho trvácne (naposledy keď som sa pochlapila a napiekla ich asi 50) vydržali neuveriteľné 3 mesiace, kým nedošla návšteva… mimochodom som rada, že chutili.
Náročnosť žiadna a najlepšia vlastnosť týchto cookies je, že aj s prípravou ich konzumujete do 30 minút, pretože máte málo špinavého riadu. Pohánkové cookies sa dajú ešte teplé máčať v mlieku či káve.
Cookies pochádzajú z Anglicka a sú výbornou maškrtou na cestách, turistike či pri dobrej knihe. Či dávate prednosť ovociu, orechom alebo čokoláde na tom nezáleží, pretože si ich môžete nakombinovať podľa vlastného priania.
⇒porcie: 25 cookies-iek doba prípravy: 20 + 10-12 minút pečenie náročnosť: jednoduchá⇐
Pohánkové cookies
Ingrediencie
- 200 g masla (alternatíva bezlaktózové maslo)
- 250 g hladkej pohánkovej múky
- 100 g kokosovej múky
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 2 vajcia
- 300 g medu/ cukru
Postup
- Všetky suroviny spolu zmiešame (ja som prihodila aj pár sušených višní).
- Cesto nám bude pripomínať mokrý piesok, ale nebojte sa tak to má byť. Určite nepridávame viac múky, lebo potom by sme mali cesto ťažké a cookies-ky by sa neupiekli ako treba.
- Plech si vyložíme papierom na pečenie a tvarujeme malé bucľaté kolieska v prieme 4 cm, odporúčam si ruky trošku poprášiť múkou…pôjde to lepšie.
- Pohánkové cookies pečieme v rúre pri 180-200ºC 10-12 minút.