Pomaly pečené bylinkové zemiaky v šupke

Pomaly pečené bylinkové zemiaky v šupke

soja vajcia sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Ak doma nájdete pár drobných zemiakov určite ich použite na dnešnú prílohu v podobe pomaly pečených bylinkových zemiakov v šupke. Netreba chodiť na záhradu a dúchať do pahreby, postačí nám rúra yes 

Pomaly pečené bylinkové zemiaky v šupke sú pripravené z tohtoročných zemiakov a sú aktuálnym/ sezónnym jedlom. Sú dochutené čerstvými bylinkami ako tymián, pažítka, petržlenová vňať, čerstvo namletým farebným korením, rascou a hrubou soľou s olivovým olejom.

Zemiaky sú na jeseň top, vhodné na prípravu vo vegetariánskej ako aj v klasickej kuchyni. Neobsahujú žiadne alergény.


⇒porcie: 4   doba prípravy: 5 minút + 1 hodina pečenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Pomaly pečené bylinkové zemiaky v šupke


Ingrediencie

  • 400 g malých zemiakov
  • olivový olej
  • tymián
  • pažítka
  • petržlenová vňať
  • čerstvo namleté farebné korenie
  • hrubá soľ
  • rasca

Postup

  1. Kefkou alebo rukavicami na zemiaky očistíme zemiaky. Nakrájame na polovice a poukladáme na plech vystretý papierom na pečenie.
  2. Bylinky spolu s korením zmiešame s olivovým olejom a prelejeme zemiaky.
  3. Pomaly pečené bylinkové zemiaky v šupke pečieme 45 minút pod alobalom pri teplote 180ºC a 15 minút bez alobalu pri teplote 250ºC.

Tip: Pomaly pečené bylinkové zemiaky v šupke odporúčam ku pečenému hovädziemu mäsu na tymiane alebo môžete pripraviť aj ako samostatný chod, napríklad na skvelú večeru s dressingami alebo kyslým mliekom.

Pomaly pečené bylinkové zemiaky v šupkePomaly pečené bylinkové zemiaky v šupke

Počet zobrazení 1 719
 

Zanechať komentár