Famózne ľahká, energetická, raw Acaí torta. Vhodná pre fit stravovanie ako aj na sviatočné posedenie. Neobsahuje vajcia, mlieko, cukry, margaríny ani lepok. Je vhodná pre vegetariánsku, vegánsku, bezlepkovú, bezváječnú a raw kuchyňu.
Raw Acaí torta je veľmi jednoduchá pochúťka plná vitamínov, výživných látok a bielkovín. Obsahuje moje obľúbené ingrediencie ako pohánku, orechy a čučoriedky s acaí, ktoré sú v prvých rebríčkoch antioxidantov.
Acaí sú modro- fialové bobule pripomínajúce čučoriedky. Sú bohaté na vitamín E, draslík, vápnik a železo, ktoré pomáha znižovať únavu a vyčerpanie.
⇒ porcie: 12 kúskov doba prípravy: 15 minút + 1 hodina chladenie náročnosť: jednoduchá ⇐
Raw Acaí torta
• Korpus •
Ingrediencie
- 7 ďatlí
- 2 šálky pohánkových lupienkov/ vločiek (400 ml)
- 1 šálka mandlí (200 ml)
- 2 polievkové lyžice vody
- ½ lyžičky vanilkového prášku/ škorice
- 1 štipka soli
• Krém •
Ingrediencie
- 3 šálky kešu orechov (600 ml)
- 1 ks avokádo (zrelé)
- 1 ks banán (zrelý)
- 3-4 polievkové lyžice agáve sirupu (150 ml)
- šťava z 2 citrónov
- ¾ šálky čučoriedok (čerstvé alebo mrazené)
- 1 polievková lyžica Acaí prášku
- 1 štipka vanilkového prášku
- 1 štipka soli
- 1 šálka kokosového oleja (200 ml)
Postup
- Mandle posekáme alebo rozmixujeme v mixéri na prach a ďatle si nakrájame na malé kúsky.
- Rukou zmiešame všetky ingrediencie na korpus (cesto je zo začiatku suché ale po rozmiešaní sa pekne spojí).
- Hotové cesto na tortový korpus natlačíme do tortovej formy (dno tortovej formy vyložíme potravinovou fóliou).
- Na krém si rovnako ako mandle posekáme/ rozmixujeme kešu orechy pridáme banán a avokádo. Primiešame ostatné suroviny na krém a za pomoci mixéra mixujeme do hladkej podoby.
- Krém nalejeme na korpus, zarovnáme a dáme do chladničky. Raw Acaí torta chladne cca 1 hodinu, čím dlhšie ju necháte tým lepšie sa bude krájať.
Tip: Raw Acaí torta sa podáva chladená s malinami. Dno tortovej formy som vyložila potravinovou fóliou aby sa mi korpus neprichytil na tortovú formu.