Raw kokosky bez lepku sú domácou verziou obľúbeného Bounty, ktoré sú vyrobené z kokosu vo všetkých jeho formách a následne namočené v horkej čokoláde Raw kokosky bez lepku neobsahujú alergény lepku, sóje, vajec, laktózy, kukurice, … A Ak nechcete kupovať salónky, tak práve čítate ten správny recept
Hlavnou zložkou raw kokosiek bez lepku je strúhaný kokos a prirodzene bezlepková kokosová múka
Tukovou zložkou v raw kokoskách bez lepku je rozpustený kokosový olej a bezlaktózové maslo. Ak netrpíte alergiou na laktózu môžete bezlaktózové maslo nahradiť klasickým maslom. Zvolila som mix dvoch tukov aby raw kokosky bez lepku neboli príliš príkre po kokose
Pre ešte výraznejšiu a zároveň jemnejšiu chuť raw kokosiek bez lepku som pridala do receptu kokosové mlieko Samozrejme, môžete ho vymeniť za bezlaktózové alebo mandľové mlieko.
Ako sladidlo som v raw kokoskách bez lepku použila agáve sirup. Ten môžete vymeniť za javorový sirup alebo med.
Dochucovadlom v raw kokoskách bez lepku je vanilkový extrakt.
Raw kokosky bez lepku môžete pripraviť na dva spôsoby :
- zmesou na kokosky naplníte akúkoľvek formu ( forma na ľad / čokoládky )
- zmes na kokosky s pomocou potravinovej fólie vytvarujete do obdĺžnika a po stuhnutí len nakrájate nožom na Vami zvolenú veľkosť
⇒ porcie: cca 20 malých kokosiek doba prípravy: 15 minút + cca 3 hodiny tuhnutie náročnosť: jednoduchá ⇐
Raw kokosky bez lepku
Ingrediencie
- 100 g strúhaného kokosu
- 15 g prirodzene bezlepkovej kokosovej múky
- 2 polievkové lyžice kokosového mlieka / bezlaktózového / mandľového / mlieka
- 25 g agáve sirupu / javorového / medu
- 10 g bezlaktózového masla / masla ( izbovej teploty )
- 20 g kokosového oleja ( izbovej teploty )
- štipka vanilkového extraktu / vanilkovej esencie
- štipka soli
- + horká čokoláda ( rozpustená vo vodnom kúpeli ) / čokoláda
Postup
- V miske zmiešame všetky suroviny okrem horkej čokolády na prípravu raw kokosiek bez lepku.
- Akúkoľvek formu vystrieme potravinovou fóliou a naplníme kokosovou zmesou. Alebo vytvarujeme za pomoci plastovej fólie obdĺžnik ktorý obalíme do fólie.
- Raw kokosky bez lepku necháme stuhnúť v chladničke cca 2 hodiny.
- Po stuhnutí raw kokosky bez lepku ponoríme do rozpustenej horkej čokolády a opäť ich necháme stuhnúť v chladničke cca na 1 hodinu.
- Stuhnuté raw kokosky bez lepku skladujeme najlepšie v chladničke.
Tip: Raw kokosky bez lepku sú úžasnými domácimi salónkami. Stačí ich obaliť do celofánu
Ďalší tip na raw domáce salónky viď odkaz http://www.ugazdinky.sk/ebook/