Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka sú rovnako ako bez laktózy tak aj bez lepku Okrem spomínaných alergénov neobsahujú ani alergény sóje, kukurice, vajec, … Na výrobu salóniek z bezlaktózového kondenzovaného mlieka nebudete potrebovať žiadnu formu, pretože zmes je po vychladnutí dostatočne pevná a celistvá na krájanie
Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka
ich výnimočnosť spočíva v tom že sú vyrobené z domáceho kondenzovaného mlieka ktoré sa skladá len z dvoch surovín a to z kokosového mlieka a bieleho kryštálového cukru. Ak chcete trošku v ( uvodzovkách – zdravšiu ) verziu môžete zameniť cukor za med. Recept ako vyrobiť domáce kondenzované mlieko bez laktózy viď odkaz Bezlaktózové kondenzované mlieko
Ďalšou surovinou v salónkach z bezlaktózového kondenzovaného mlieka je bezlaktózové maslo. Použiť môžete aj kozie maslo či kokosový olej alebo ak netrpíte alergiou na laktózu klasickým maslom
Keďže si salónky bez čokolády nedokážem predstaviť, siahla som po horkej orieškovej čokoláde ( ktorá neobsahuje stopy sóje ). Rovnako dobrá je aj čistá horká čokoláda bez orieškov.
Aby salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka boli poriadne nabité všetkými chuťami pridala som do zmesi aj sušené hrozienka. Tie môžete nahradiť akýmkoľvek iným sušeným drobným ovocím
⇒ porcie: cca 30 salóniek doba prípravy: 15 minút + cca 5 hodín tuhnutie náročnosť: jednoduchá ⇐
Salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka
Ingrediencie
- 150 g bezlaktózového kondenzovaného mlieka
- 150 g horkej čokolády s orieškami / čistej horkej
- 25 g bezlaktózového masla / kokosového oleja / masla
- 60 g sušených hrozienok / akéhokoľvek iného drobného sušeného ovocia
Recept na domáce kondenzované mlieko nájdete skrz nasledujúci odkaz Bezlaktózové kondenzované mlieko
Postup
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu a bezlaktózové maslo.
- Po rozpustení primiešame bezlaktózové kondenzované mlieko a sušené hrozienka.
- Zmes na salónky z bezlaktózového kondenzovaného mlieka preložíme na papier na pečenie a nožom vytvarujeme do požadovanej hrúbky a dĺžky.
- Vytvarovanú zmes na salónky vložíme do chladničky a necháme úplne stuhnúť cca 5 hodín.
- Stuhnutú zmes nakrájame na kúsky a zabalíme do celofánu.
Tip: Ak máte doma akúkoľvek formu na čokoládové cukríky vlejte zmes do nej a nechajte stuhnúť.
• ďalší recept na domáce salónky viď odkaz Raw kokosky bez lepku