Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto

sója vajcia sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Dnešné menu: „ tekvicové rizoto ”. Neobsahuje lepok, laktózu, vajcia, sóju ani orechy. Recept na tekvicové rizoto je z dielne vegetariánskej kuchyne. Príprava je jednoduchá. Odporúčam  ok 

Na tekvicové rizoto budete potrebovať len tekvicu a ryžu. Použiť môžete rovnako ako bielu tak aj hnedú ryžu. Ja som použila bielu – basmati ryžu. Kedže ryžu budeme pripravovať v tekvicovom pyré s vývarom/ vodou, pyré si najskôr pripravíme. Samozrejme veľmi rýchlo a to uvarením tekvice a následným jej zmixovaním  yes Pre zvýraznenie chuti som pridala do receptu biele víno. Mňam  wink

 


⇒ porcie: 4   doba prípravy: 45 minút   náročnosť: jednoduchá⇐

Tekvicové rizoto


Ingrediencie

  • ½ L zeleninového vývaru/ voda
  • ½ ks tekvice 
  • 250 g ryže
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zväzky jarnej cibuľky/ šalotka
  • 200 dcl bieleho suchého vína
  • šalátové bylinky
  • olej 
  • čierne korenie

Postup

  1. Najskôr si vyrobíme tekvicové pyré: tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme trochou vody (tak aby bola tekvica ponorená)a varíme do mäkka. Po zmäknutí rozmixujeme.
  2. Tekvicové pyré zriedime s vývarom a na miernom ohni necháme variť.
  3. Jarnú cibuľku a cesnak nakrájame na menšie kolieska.
  4. Na olivovom oleji speníme jarnú cibuľku spolu s cesnakom. Pridáme ryžu, ktorú sme predom samozrejme premyli. Restujeme 5 minút a zalejeme vínom.
  5. Po 2 minútach pridáme 3 naberačky tekvicového pyré s vývarom a na slabom ohni varíme 10 minút.
  6. Tento proces zopakujeme po 10 minútach ešte 2 krát.
  7. Keď je ryža a la dente (nie je uvarená úplne do mäkka) dochutíme bylinkami, soľou a čiernym korením.

Tekvicové rizoto

Počet zobrazení 530
 

Zanechať komentár