Tuniakový tatarák

Tuniakový tatarák

soja vajcia sezam ovos psenica orechy mlieko makkyse kukurica arasidy

Rýchly recept na menšiu chuťovku ku večernému posedeniu. Dnešný recept: „ tuniakový tatarák ” z vegánskej kuchyne. Samozrejme bez alergénov akými sú lepok, sója, vajcia a laktóza. 

Na tuniakový tatarák som použila olivový olej, chilli papričky (piri- piri), jarnú cibuľku a cesnak. Cesnak som jemne orestovala a použila len samotný výpek. Tuniaka som na jemno nakrájala pre zachovanie štruktúry mäsa  good


⇒porcie: 4   doba prípravy: 30 minút   náročnosť: jednoduchá⇐

Tuniakový tatarák


Ingrediencie

  • 300 g tuniaka
  • 2 ks jarnej cibuľky
  • 2 ks chilli papričiek (piri- piri)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Postup

  1. Tuniaka si nakrájame na malé kúsky rovnako ako jarnú cibuľku a chilli papričky. Cesnak nakrájame na plátky.
  2. Na olivovom oleji krátko orestujeme plátky cesnaku na miernom ohni. Potom cesnak vyberieme a na výpeku orestujeme 1 ks jarnej cibuľky a 1 ks chilli papričiek (cesnak vyhodíme).
  3. Orestovanú jarnú cibuľku spolu s chilli papričkami zmiešame s čerstvou jarnou cibuľkou a chilli papričkami a tuniakom.
  4. Podľa potreby dochutíme.
  5. Tuniakový tatarák podávame s toastovým chlebíkom.

Tuniakový tatarák

Počet zobrazení 1 889
 

Zanechať komentár