Vegánske tekvicové mafiny

Vegánske tekvicové mafiny

sója vajcia sezam ovos psenica mlieko makkyse kukurica

Vegánske tekvicové mafiny neobsahujú lepok, vajcia, laktózu ani sóju. Sú vyrobené kombináciou troch prirodzene bezlepkových, jednodruhových múk. Tým, že neobsahujú takmer žiaden cukor sú zdravou pochúťkou  good 

Na vegánske tekvicové mafiny som použila prirodzene bezlepkovú celozrnnú ryžovú múku, pohánkovú a štipku tapiokovej. Ak doma túto kombináciu múk nenájdete, môžete ju zameniť za iné bezlepkové. Napríklad za cirokovú, quinovú, teffovú, bielu ryžovú, konopnú ,….múku. Aby vegánske tekvicové mafiny pekne držali svoj tvar, použila som domáce tekvicové pyré. Návod ako si ho doma pripraviť nájdete v recepte na tekvicové rizoto viď odkaz – ingrediencie – tekvicové pyré. Plnosť a nadýchanosť vegánskych tekvicových mafin získame zmiešaním mandľového mlieka ( izbovej teploty ) s jablčným octom. Opäť mandľové mlieko môžete nahradiť kokosovým alebo bezlaktózovým.

Kombinácia zázvoru, škorice a klinčekov Vás pri pečení vegánskych tekvicových mafinov vrátia do obdobia vianočných sviatkov a krásne rozvonia celý dom  blum

Vegánske tekvicové mafiny sú výborné na raňajky  ok


⇒porcie: cca 15 mafinov   doba prípravy: 15 minút + 15 minút pečenie   náročnosť: jednoduchá⇐

Vegánske tekvicové mafiny


Ingrediencie

Postup

  1. V samostatnej miske zmiešame mlieko ( izbovej teploty ) s octom. Necháme odstáť 5 – 10 minút.
  2. V druhej miske zmiešame suché suroviny. Bezlepkové múky s práškom do pečiva, jedlou sódou, soľou, škoricou, klinčekmi a zázvorom.
  3. V samostatnej miske vyšľaháme s metličkou javorový sirup, kokosový olej, tekvicové pyré a mlieko s octom.
  4. Za pomoci polievkovej lyžice vmiešavame suché prísady do mokrej misky ( javorový sirup, … ).
  5. Vegánske tekvicové mafiny plníme do mafinových košíčkov do ¾.
  6. Pečieme pri teplote 225ºC  po dobu 5 minút a následne pri teplote 175ºC po dobu  8 – 10 minút.
  7. Ešte teplé vegánske tekvicové mafiny prelejeme javorovým sirupom.

P.S. Pri pečení netreba zabúdať na oddelenie suchej ( múčnej ) od mokrej ( tukovej ) misky. Vmiešavame suchú misku do mokrej, tak aby sa suroviny spojili, nie dlhšie. Použijeme polievkovú lyžicu alebo stierku.

Vegánske tekvicové mafinyVegánske tekvicové mafinyVegánske tekvicové mafiny

Počet zobrazení 1 315
 

Zanechať komentár