Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C

Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C

sója sezam psenica ovos orechy mlieko makkyse arasidy

Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C je vyrobený z prirodzene bezlepkových jednodruhových múk. Vďaka pridaniu bezlepkovej šípkovej a bezlepkovej cirokovej múky naviac obsahuje vitamín C a vlákninu heart Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C neobsahuje alergény lepku, sóje, laktózy či orechov. 

Múčna časť vidieckeho bezlepkového chleba s vitamínom C sa skladá hlavne z prirodzene bezlepkovej bielej ryžovej, zemiakovej a kukuričnej múky. Túto kombináciu by som nemenila, vďaka nim má chlieb tú správnu konzistenciu ok Špecifickú chuť vidieckeho bezlepkového chleba s vitamínom C dosiahneme pridaním bezlepkovej šípkovej a cirokovej múky. Ciroková múka nám okrem vlákniny poskytne potrebnú stabilitu cesta počas pečenia. Naviac po upečení vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C ostane dlho čerstvý  victory

Aby vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C mal tu správnu konzistenciu pridala som pár gramov pohánkových vločiek. Tie môžete vymeniť za ryžové alebo 100% bezlepkové ovsené vločky  yes

Keďže použitie vaječného bielku sa mi už v pár receptoch na prípravu pečiva vyplatilo aj v tomto recepte tomu nebolo inak. Samozrejme ak trpíte alergiou na vajcia môžete tento krok vynechať  yes Chlieb bude stále nadýchaný a jemný.

Použitím psyllia a xantánovej gumy má vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C dostatočnú pevnosť a po vykysnutí sa s ním dá výborne pracovať  good  Xantánovú gumu môžete zameniť za guarovú.


⇒ porcie: 500 g chlieb   doba prípravy: 5 minút + 3 hodiny kysnutie + 1 hodina pečenie   náročnosť: jednoduchá ⇐

Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C


Ingrediencie

Postup

  1. Vo väčšej miske zmiešame všetky ingrediencie okrem fiberHusk a xantánovej gumy.
  2. Miešame elektrickým mixérom alebo metličkou pokiaľ sa všetky suroviny nespoja.
  3. Do vymieseného cesta na vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C pridáme fiberHusk a xantánovú gumu.
  4. Krátko premiešame.
  5. Cesto zakryjeme potravinovou fóliou a necháme ho kysnúť po dobu 2 hodín na teplom mieste.
  6. Po dvoch hodinách z cesta za pomoci vody vytvarujeme bochník, ktorý prenesieme na plech vystretý papierom na pečenie ( cesto sa dá chytiť do ruky a je tuhé ).
  7. Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C necháme ešte 1 hodinu podkysnúť.
  8. Po 1 hodine chlieb pečieme pri teplote 225ºC po dobu 1 hodiny.
  9. Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C necháme pred konzumáciou vychladnúť. Najlepšie po dobu 5 hodín.

Tip: Ak máte radi múčnejšie pečivo ako ja po vychladnutí vidiecky bezlepkový chlieb posypte ryžovou múkou.

Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C

Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C

Vidiecky bezlepkový chlieb s vitamínom C

Počet zobrazení 2 146
 

Zanechať komentár