Vyprážaný karfiol bez lepku

Vyprážaný karfiol bez lepku

soja sezam ovos orechy psenica  makkyse kukuricaarasidy

Veľmi rada s prichádzajúcou jeseňou siaham po posledných zásobách čerstvej zeleniny. Na rozdiel od leta, kedy sa snažím ju nijako špeciálne neupravovať, dnes som neodolala a pripravila som vyprážaný karfiol bez lepku. Rozdiel medzi klasickým vyprážaným karfiolom a mojím receptom je v surovinách na obaľovanie. Použila som domácu, poctivo zomletú strúhanku z bezlepkového pečiva a zemiakovú múku. 

Na vyprážanom karfiole zbožňujem že je chutný aj studený. Tým že vyprážaný karfiol bez lepku pripravujem sotva 2 krát do roka, tak sa skonzumuje ako teplý tak aj studený. Odporúčam ho s prílohu uvarených zemiakov s troškou masla a jarnej cibuľky.


⇒porcie: 4   doba prípravy: 45 minút   náročnosť: jednoduchá⇐

Vyprážaný karfiol bez lepku


Ingrediencie

  • 1 ks karfiolu
  • 2 ks vajcia
  • strúhanka bezlepková (cca 1 šálka)
  • zemiaková múka (cca 1 šálka)
  • olej
  • 8 ks zemiakov
  • maslo (alternatíva bezlaktózové maslo)
  • jarná cibuľka/ pažítka 

Postup

  1. Karfiol si rozdelíme na väčšie ružičky a dáme ich variť do osolenej vody (pozor aby ste ho nerozvarili). Medzitým si načistíme zemiaky a tiež ich dáme variť. 
  2. Uvarené ružičky karfiolu si obalíme najskôr v zemiakovej múke potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Takto obalený karfiol si vypražíme na oleji.
  3. Uvarené zemiaky scedíme, poukladáme na ne plátky masla a jemne popučíme.
  4. Vyprážaný karfiol bez lepku podávame s nakrájanou jarnou cibuľkou.

Tip: Aby ste karfiol úplne nerozvarili a pri vyprážaní sa Vám nerozpadával, varte ho odokrytí na miernom ohni.

Vyprážaný karfiol bez lepkuVyprážaný karfiol bez lepku

Počet zobrazení 805
 

Zanechať komentár