Pizzové slimáky – Chutné a rýchle (recept)

Tieto slané pizzové slimáky sú ideálnou voľbou pre všetkých, ktorí sa vyhýbajú lepku, ale stále túžia po výnimočnom chuťovom zážitku. Nielenže sú jednoduché na prípravu, ale tiež vám poskytnú chuť pizzy no v malom, zavinutom prevedení. Tu je kompletný recept.

Ingrediencie

  • 1 bezlepkové cesto na pizzu (môžete si pripraviť svoje vlastné alebo zakúpiť hotové v obchode s bezlepkovými potravinami)
  • 1/2 šálky paradajkového pretlaku alebo omáčky na pizzu
  • 1/2 šálky strúhaného bezlepkového syra (napr. mozzarelly)
  • 1/4 šálky nakrájaných olív
  • 1/4 šálky nakrájaných paprík (červených a zelených)
  • 1/4 šálky nakrájaných šampiňónov
  • 1/4 šálky nakrájaných špenátových lístkov
  • 1 lyžička italských koreniacich (bazalka, oregano, tymián)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky cesnaku v prášku
  • 1/4 šálky olivového oleja

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Rozvaľkajte bezlepkové cesto na obdĺžnikový tvar, asi 0,5 cm hrubý.
  3. Rozotrite paradajkový pretlak alebo omáčku na pizzu po celom ceste.
  4. Posypte strúhaným syrom, olivami, paprikou, šampiňónmi a špenátom. Nezabudnite na korenie: posypte italskými koreninami, soľou, čiernym korením a cesnakom v prášku.
  5. Teraz prichádza na rad základná technika vytvárania slimákov. Pomaly zrolujte cesto od spodnej strany k hornej. Mala by sa vám vytvoriť dlhá valcovitá forma.
  6. Potom nakrájajte tento valček na približne 1,5 cm hrubé plátky. Budú to vaše pizzové slimáky.
  7. Vložte slimáky na plech vyložený pečiacim papierom.
  8. Štetcom alebo lyžicou premažte slimáky olivovým olejom.
  9. Vložte plech s slimákmi do predhriatej rúry a pečte ich 15-20 minút, alebo kým nebudú zlatohnedé.
  10. Po vybratí z rúry nechajte slimáky trochu vychladnúť pred servírovaním.

Čas prípravy: 30 – 35 minút

S týmito bezlepkovými pizzovými slimákmi si môžete vychutnať chuť pizzy bez obáv o lepok. Sú ideálne ako chutná príloha, občerstvenie na večierku alebo dokonca ako rýchly obed. Takže choďte do toho a vytvorte si vlastné malé pizzové majstrovské dielo!

Veríme, že vás tento recept potešil a že si ho budete môcť vychutnať s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!

Ohodnotiť článok

Najnovšie články

Podobné články