Zapekaná cuketa

Zapekaná cuketa

soja vajcia sezam psenica ovos orechy makkyse kukurica arasidy

Letno- jesenné obedové menu, ktoré zasýti a poteší nejeden chuťový pohárik. Pôvodný recept od Leny Söderström som upravila a huby som vymenila za mäsovú zmes, vzhľadom k mäsožravosti mužského osadenstva. 

Tento ľahký pokrm si opäť môžete vyskladať podľa vlastnej fantázie. Cuketová sezóna ešte úplne neskončila a bola by škoda tohtoročnú nádielku nechať na ocot. Dnešné menu „ zapekaná cuketa ″.


⇒porcie: 4   doba prípravy: 50 minút   náročnosť: jednoduchá⇐

Zapekaná cuketa


Ingrediencie

  • 2 ks cukety
  • 4 ks paradajky
  • 2 ks papriky
  • olivový olej
  • soľ
  • 2 ks cibule
  • 300 g šumky/šumkovej salámy (huby)
  • kečup
  • parmezán
  • maslo (alternatíva bezlaktózové maslo)

Postup

  1. Z cukety a paradajjok vydlabeme vnútro, ktoré nakrájame a odložíme bokom. Očistené cukety a paradajky pokvapkáme olejom a dáme piecť pri teplote 200ºC na 20 minút.
  2. Medzitým si nakrájame šumku, cibuľu a papriku.
  3. Na masle opražíme cibuľu, pridáme šumku, papriku a nakrájanú zmes z cukiet a paradajok. Nakoniec pridáme kečup.
  4. Po upečení cukety a paradajky ich naplníme zmesou, posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme zapiecť pri teplote 225ºC na 10 minút.

Zapekaná cuketa

Počet zobrazení 2 103
 

Zanechať komentár