Bezlepkové pohánkové linecké koláčiky

Vianoce sú plné tradičných pochúťok, a jednou z nich sú bezpochyby linecké koláčiky. Bez týchto klasických pochúťok by si len málokto dokázal predstaviť sviatočný stôl. Tento recept na bezlepkové pohánkové linecké koláčiky je určený pre všetkých, vrátane tých s intoleranciou na lepok, sóju, ovos, arašidy, kukuricu a dokonca aj pre tých, ktorí trpia laktózovou intoleranciou.

Tradičná chuť, bez alergénov

Bezlepkové pohánkové linecké koláčiky prinášajú tú pravú vianočnú atmosféru a chuť, ale bez nepriaznivých reakcií na alergény.

Prečítajte si tento jednoduchý postup a užite si vianočné sladkosti bez obáv.

Ingrediencie na bezlepkové pohánkové linecké loláčiky

  • 180 g prirodzene bezlepkovej hladkej tmavej pohánkovej múky
  • 15 g prirodzene bezlepkovej hladkej zemiakovej múky, hladkej tapiokovej múky alebo akejkoľvek inej škrobovej múky
  • 20 g vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 1 celé vajíčko (alebo alternatíva vajíčok)
  • 80 g bezlaktózového masla, kozieho, kokosového oleja alebo masla
  • 20 g mletých vlašských orechov

Postup prípravy

  1. Začnite tým, že si v samostatnej miske zmiešate prirodzene bezlepkovú hladkú tmavú pohánkovú múku, prirodzene bezlepkovú hladkú zemiakovú múku, vanilkový cukor a mleté orechy.
  2. V druhej, väčšej miske zmiešajte zmäknuté bezlaktózové maslo spolu s jedným celým vajíčkom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
  3. Postupne primiešavajte suchú zmes do tukovej misky, kým sa cesto na bezlepkové pohánkové linecké koláčiky dobre nespojí a nevytvorí hladké, kompaktné cesto.
  4. Cesto zabalte do potravinovej fólie a nechajte ho v chladničke odpočívať 1 hodinu. Počas tohto času sa cesto zlepší a bude sa s ním následne ľahko pracovať.
  5. Po hodine odpočinku cesto rozvaľkajte na papieri na pečenie. Hrúbku cesta si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií, či už chcete koláčiky tenšie alebo hrubšie.
  6. Pomocou formičiek vykrajujte linecké koláčiky a preneste ich na plech vystretý papierom na pečenie.
  7. Pečte bezlepkové pohánkové linecké koláčiky v rúre predhriatej na 175°C počas približne 9 minút.
  8. Po upečení nechajte koláčiky úplne vychladnúť, čo pomôže, aby sa pekne scelili. Potom ich môžete spojiť pomocou džemu alebo marmelády podľa vlastných preferencií.

Tieto vianočné bezlepkové pohánkové linecké koláčiky sú nielen chutné, ale aj vhodné pre tých, ktorí majú intoleranciu na laktózu.

Skúste túto vianočnú pochúťku a nezabudnite sa podeliť s ostatnými o svoj špeciálny recept na tradičné linecké koláčiky. Veselejší sviatočný stôl vám prajeme!

4.1/5 - (10 votes)

2 KOMENTÁRE

  1. Dekuji mockrat za tento recept 🙂 Uz na starych strankach byl a bala jsem se,ze se stranky uz neobnovi,protoze jsem o vsechny recepty z minule stranky bohuzel prisla 🙁 Jeste jednou dekuji.

  2. S týmto cestom sa tak neskutočne zle pracovalo, síce sú chutné, ale druhý krát ich robiť nebudem… a na fotke isto nie sú pohánkové, keďže z tejto múky sú prirodzene tmavšie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Najnovšie články

Podobné články